Contract de management administrativ-financiar semnat de directorii școlilor dejene

Contract de management administrativ-financiar semnat de directorii școlilor dejene

Directorii şi directori-adjuncţi dejeni, care au promovat concursul pe post organizat de Ministerul Educaţiei Naţionale, au fost invitaţi, vineri, de primarul municipiului să încheie fiecare, un contract de management administrativ-financiar având drept scop organizarea, conducerea şi administrarea eficientă a unităţilor de învăţământ.

Având în vedere că presa nu a participat la acest eveniment, cum de altfel nu mai participă la multe altele de interes public, nefiind invitată (anunțată), nu avem informații deosebite a vă relata. Singurul contact, și acela virtual, pe care primarul Dejului o are cu presa, se rezumă doar la comunicatele inodore și insipide pe care le servește, evident punând accent pe propria sa opinie vis-a-vis de ceea ce crede că trebuie să știe cetățenii urbei. De altfel, actualul-fostul primar este singurul dintre cei care au ocupat această funcție, care nu organizează conferințe de presă sau măcar niște anemice întâlniri trimestriale cu presa locală. Pentru a evita întrebările incomode, probabil…

Prin urmare, ne rezumăm la a transcrie din comunicatul transmis de Primăria Dej și redactat în cel mai frumos cioplit limbaj de lemn posibil:

În cadrul întâlnirii, edilul oraşului a felicitat directorii şi directorii adjuncţi pentru numirea în funcţiile de conducere în urma examenului susţinut, a precizat colaborarea bună pe care a avut-o cu directorii care până acum au îndeplinit aceste funcţii, precizând faptul că este nevoie în continuare de o colaborare strânsă între administraţia locală, unităţile de învăţământ, părinţi şi copii pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesului educativ.

Totodată primarul Morar Costan a subliniat continuarea investiţiilor în învăţământul dejean. În acest sens, în această perioadă au fost demarate proiecte prin care vor fi reabilitate şi modernizate Liceul Tehnologic „ Someş” şi Grădiniţa „ Arlechino” urmând ca săptămâna viitoare primarul să semneze la Bucureşti contractele de finanţare pentru cele două obiective. De asemenea, printr-un proiect prin Compania Naţională de Investiţii , se va construi sala de sport la Liceul Tehnologic „ Constantin Brâncuşi”.
Primarul Morar Costan a precizat că doreşte reabilitarea instituţiilor de învâţământ, aspect care va fi posibil prin proiecte de reabilitare termică pe fonduri nerambursabile prin Axa 3.1 B, proiecte care vor fi depuse în perioada următoare
”.

Și dă-i, și luptă, e tot ce trebuie să știți!

M. V.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*