Taxele de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto vor fi eliminate

Taxele de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto vor fi eliminate

Cei ce doresc să obțină carnetul de conducere nu vor mai fi nevoiți să plătească taxele pentru examinarea în vederea obținerii permisului auto pentru o serie de categorii și subcategorii. Un act normativ promulgat vineri de către președintele țării le va elimina.

În cursul zilei de vineri, președintele României a promulgat legea care elimină unele taxe nefiscale și modifică și completează o serie de acte normative.

Printre modificările aduse de această lege se numără și abrogarea Legii nr. 117/1999 privind taxele extrajudiciare de timbru, lege prin care au fost stabilite taxele de examinare pentru obținerea permisului de conducere auto pentru categoriile A, A1, B, B1 și B+E.

Odată cu intrarea în vigoare a legii promulgate de către președintele țării (la data de 1 a lunii următoare celei în care va fi publicată)se vor elimina, astfel, aceste taxe pentru examinarea în vederea obținerii permisului de conducere.

Persoanele cu handicap fizic erau scutite de plata acestor taxe, dar și de plata taxelor de înmatriculare a autovehiculelor ce le aparțin, cu condiția de a fi adaptate infirmității lor.

Proiectul de act normativ NU se aplică momentan. Pentru a intra în vigoare, acesta trebuie publicat în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare începând cu data de 1 a lunii următoare publicării.

Sursa: avocatnet.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*