Protest la Cluj. Se cere demisia Avocatului Poporului !

Protest la Cluj. Se cere demisia Avocatului Poporului !

Piața Unirii din Cluj devine din nou un loc al protestelor. De această dată, clujenii vor ieși în stradă să ceară demisia Avocatului Poporului, Victor Ciorbea.

”Miercuri, 11 Ianuarie de la ora 18, ne vedem în Piata Unirii din Cluj-Napoca. Ieșim în stradă pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea din funcția de Avocat al Poporului după decizia acestuia de a ataca legea 90/2001 la Curtea Constituțională, lege care interzice persoanelor condamnate penal să ocupe funcția de premier al României. E revoltător și inadmisibil simplu fapt că am ajuns să „discutăm” despre posibilitatea ca într-o țară europeană, o persoană condamnată penal să poată ocupa cele mai importante funcții de conducere ale statului. Integritatea nu e negociabilă, iar respectarea legii 90 cu atât mai puțin. Să fie clar pentru toată clasa politică: Societatea civilă nu va accepta erodarea respectului față de lege și atacuri la adresa statului de drept”, au menționat organizatorii, potrivit Cotidianului Transilvan.

Peste 125.000 de români au semnat o petiție pentru demiterea lui Victor Ciorbea.

„Domnule Avocat,
Suntem nemulțumiți de felul în care vă derulați activitatea, acordând foarte puțină atenție cetățenilor și deosebit de multă grijă politicienilor acuzați sau condamnați pentru diferite ilegalități.” (citat din petiția semnată de 125.000 de cetățeni pentru demiterea Avocatului Poporului)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*