Concurs  „Let’s Be ECO!” pentru școlile din mediul rural

Concurs „Let’s Be ECO!” pentru școlile din mediul rural

Unităţile de învăţământ din mediul rural din ţară se pot înscrie într-o competiţie în urma căreia au acces la 600 de calculatoare şi laptop-uri, precum şi peste 280 de birouri. Iniţiativa aparţine Let’s Do It, Romania!”, în parteneriat cu Garda Națională de Mediu.

Prima ediție a proiectului de economie circulară “Let’s Be ECO!” va consta într-o competiție dedicată unităților de învățământ din mediul rural. Scopul proiectului este susținerea comunităților din mediul rural prin reutilizarea resurselor. În cadrul proiectului vor fi distribuite peste 280 birouri și alocate în urma disponibilizării aproximativ 600 de calculatoare/ laptop-uri.

Competiția din cadrul proiectului “Let’s Be ECO!” se va desfășura în perioada 5 ianuarie 2016 – 30 aprilie 2017.

Școlile pot solicita înscrierea în proiect la adresa concurs@letsdoitromania.ro, până la data de 27 ianuarie 2016.

Înscrierea se realizează prin completarea unei scrisori de motivație și a unui formular de înscriere pe care le vor trimite unitățile de învățământ. Regulamentul poate fi consultat pe site-ul concursului.

Activitățile proiectului „Let’s Be ECO!” se vor desfășura în următoarele etape:

Înscrierea în concurs: 10 – 27 ianuarie 2017.

Înscrierea se face prin completarea formularului de înscriere și a unei scrisori de motivație, disponibile pe site-ul www.letsdoitromania.ro O unitate de învățământ poate participa la proiect doar după confirmarea înscrierii în concurs.

Atelierele de reutilizare creativă și creație: 15 ianuarie – 28 februarie.

Elevii sunt invitați să creeze obiecte din materiale reciclabile și lucrări precum: machete, planșe, desene etc. Aceste activități au scopul responsabilizării elevilor pentru protejarea mediului înconjurător și însușirea corectă a conceptului de deșeu. Creațiile se trimit sub formă de fotografii la adresa de email concurs@letsdoitromania.ro

De asemenea, este important ca fiecare poză să aibă denumirea elevului, a clasei și a școlii din care face parte. De exemplu: Ionescu Vasile – clasa a IV-a, Școala Gimnazială Nr. 1, Brăila. Punctajul va fi oferit în funcție de creativitatea, complexitatea și originalitatea lucrărilor.

Premii oferite:

Cele mai implicate 40 de școli vor primi aproximativ 15 calculatoare/ laptopuri și 7 birouri.

Jurizarea participanților se va realiza de către organizatorii și partenerii proiectului. Vor fi luate în considerare criterii precum creativitatea, originalitatea și complexitatea lucrărilor, dar și nevoia argumentată în formularul de înscriere și numărul de elevi participanți raportat la numărul total de elevi din fiecare unitate de învățământ înscrisă. Însumarea punctajelor va da clasamentul celor mai implicate școli la nivel național.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*