Clujenii au cerut demisia lui Victor Ciorbea

Clujenii au cerut demisia lui Victor Ciorbea

Demersul Avocatului Poporului Victor Ciorbea de a sesiza Curtea Constituţională cu privire la legea care interzice unui condamnat să ocupe funcţii în Guvern i-a scos aseară pe o parte dintre clujeni în stradă. În jur de o mie de persoane s-au adunat în faţa Monumentului Memorandiştilor din Cluj Napoca pentru a cere demisia lui Victor Ciorbea. De aici, participanţii s-au deplasat pe traseul Bulevardul Eroilor, strada Baba Novac, Bulevardul 21 Decembrie 1989 – Piaţa Unirii. Pe parcursul acţiunii, protestatarii au afişat pancarte pe care scria: „Cu aşa un avocat poporul riscă o condamnare”, „140.000 de oameni cerem demisia lui Victor Ciorbea”, „Tăcerea noastră e puterea lor”, ”Victor Ciorbea – trădător al poporului”. Pe parcursul manifestaţiei nu au fost semnalate incidente.

Amintim că Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a sesizat Curtea Constituțională cu privire la Legea 90/2001, care le interzice persoanelor care au condamnări penale să fie membri ai Guvernului. Din cauza acestei legi, șeful PSD, Liviu Dragnea, nu a putut fi nominalizat de PSD pentru funcția de premier.

Joia trecută a fost lansată o petiție online prin care se cere demisia lui Victor Ciorbea. Până acum s-au strâns 137.000 de semnături.

Simultan cu manifestația clujenilor au fost anunțate proteste și în București și în mai multe orașe din țară.

Foto: Agerpres și someșeanul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*