Ziua Eminescu, la Dej

Ziua Eminescu, la Dej

Primăria Municipiului Dej a organizat vineri, 13 ianuarie, o manifestare dedicată zilei poetului naţional al românilor și Zilei Culturii Naționale. Evenimentul s-a desfășurat a bustul poetului Mihai Eminescu, din Cartierul 1 Mai, în prezența deputatului Cornel Itu, a reprezentanților autorităților locale, reprezentanților Garnizoanei Dej, a instituțiilor, partidelor și asociațiilor dejene și a numeroși elevi și profesori din școlile municipiului.

După intonarea Imnului Naţional al României și slujba de pomenire oficiată de protopop Ioan Buftea și protopop greco-catolic, Augustin Biriș, au fost depuse jerbe şi flori la bustul poetului.

Manifestarea s-a încheiat cu un scurt program artistic la realizarea căruia și-au dat concursul: Corul Școlii „Mihai Eminescu” Dej (Dirijor: Kinga Nan-Farcaș) recitatorii Trupei de teatru „Vistrian Roman” a Casei Municipale de Cultură Dej (Coordonator: Mariana Reman), Grupul vocal al Liceului Teoretic „Al. Papiu -Ilarian” Dej și folkiștii Marin şi Petra Grad. Evenimentul a fost prezentat de Mariana Reman.
Ziua Mihai Eminescu și Ziua Culturii Naționale au fost marcate și la Biblioteca Municipală Dej prin expoziţia de carte cu titlul: „ Somnoroase păsărele”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*