„Lupii cibernetici” de la CNAM Dej, într-o importantă competiție de robotică

„Lupii cibernetici” de la CNAM Dej, într-o importantă competiție de robotică

Cyber Wolves, pasionaţii de tehnologie de la Colegiul Naţional “Andrei Mureşanu”, participă la cea mai importantă competiţie de robotică din România, BRD FIRST Tech Challenge România patronat de Vodafone. Peste 700 de concurenţi din 48 de licee şi 33 de oraşe formează echipe care proiectează, construiesc, programează şi operează roboţi.

Echipa Cyber Wolves de la CN „Andrei Mureșanu” este formată din 12 elevi plus voluntari. Aceştia lucrează în fiecare zi la construirea robotului, încearcă diferite mecanisme, construiesc, reconstruiesc, îmbunătăţesc, astfel încât robotul lor să obţină cât mai multe puncte la competiţia de la Bucureşti, sub îndrumarea profesorilor de informatică, prof. Gelu Tomșa, și cu sprijinul asigurat de conducerea colegiului, director Emilia Mureşan și director adjunct Adrian Pintea. Echipa este dornică de a primi sprijin din partea comunităţii prin noi voluntari, sponsori şi prin like-uri la pagina de facebook: Cyber Wolves CNAM D, unde liceenii implicaţi în proiect pot oferi celor interesaţi orice detaliu asupra desfăşurării proiectului.

Elevii participanți la concurs beneficiază de kituri de piese şi componente de care au nevoie pentru a putea construi roboţii. Valoarea totală a kiturilor şi echipamentelor livrate gratuit către colegiu este estimată la 280.000 euro. De asemenea, elevii au acces şi la webinarii şi tutoriale online de proiectare, design şi programare.

BRD FIRST Tech Challenge România powered by Vodafone îşi propune să încurajeze elevii de liceu să utilizeze principii de inginerie în domeniul roboticii, într-un mediu competitiv.

Dincolo de întrecerea între roboţii construiţi de echipele participante, elevii trebuie să îşi promoveze echipa şi să câştige notorietate în comunităţile lor. Robotul declarat câştigător al BRD FIRST Tech Challenge România powered by Vodafone va participa la Campionatul Mondial de Robotică organizat în St. Louis, SUA, în aprilie 2017.

Competiţia este organizată de Asociaţia “Naţie Prin Educaţie” care a sponsorizat echipa cu o imprimată 3D cu ajutorul căreia elevii printează piese necesare robotului şi McCANN Bucharest. Partenerii BRD-Groupe Société Générale au oferit kitul Tetrix şi componente de la Andymark, Vodafone România un telefon ca sursa de control pentru robot, iar Dedeman uneltele cu care lucrăm la robot.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*