Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Dej

Unirea Principatelor Române, sărbătorită la Dej

Primăria Municipiului Dej şi Cercul Pedagogic al Profesorilor de Istorie Dej a organizat vineri, 20 ianuarie, tradiționalele manifestări omagiale dedicate Unirii Principatelor Române.

Evenimentul a avut loc în Sala Mare a Primăriei Municipiului și a fost deschis cu o alocuțiune rostită de primarul Costan Morar, urmată de Simpozionul „Unirea Principatelor Române” în cadrul căruia au prezentat comunicări: prof. Valeria Huza („Momente premergătoare ale Unirii Principatelor Române”) și prof. Constantin Albinetz („Epoca reformatoare a lui Al. Ioan Cuza și însemnătatea domniei sale”).

Manifestarea consacrată Unirii Principatelor a continuat cu un program artistic prezentat de Mariana Reman și susținut de Marin și Petra Grad (muzică folk), Ansamblul folcloric „Someşana” al Casei Municipale de Cultură Dej (Coregrafi: Reghina și Lucian Tecar; Coordonator artistic: Doina Sima-Minea) și soliștii Cristina Beldean Moșuțan, Adela Zanc, Ioan Dordoi și Felix Gălan, acompaniați de orchestra Casei Municipale de Cultură dirijată de prof. Zenu Zanc. Și, ca întotdeauna, sărbătoarea consacrată Zilei Unirii s-a încheiat, în mod firesc, cu „Hora Unirii”.
Tot vineri, însemnătatea Unirii Principatelor Române a fost marcată şi la Biblioteca Municipală printr-o expoziţie de carte cu titlul „Hai să dăm mână cu mână”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*