“Lecţii de istorie” pentru elevii din județul Cluj

“Lecţii de istorie” pentru elevii din județul Cluj

Prefectura Cluj, în colaborare şi cu sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj, a iniţiat în acest an un proiect educaţional care cuprinde organizarea unor acţiuni denumite generic „LECŢIE DE ISTORIE”, cu implicarea şi participarea elevilor din unităţile de învăţământ, din mediul rural şi din mediul urban, din judeţul Cluj. Acestea sunt menite să îmbogăţească zestrea de cunoştinţe despre istoria poporul român şi să dezvolte, în rândul elevilor, spiritul naţional şi patriotic.

Proiectul cuprinde desfăşurarea, pe parcursul anului 2017, a cel puţin patru astfel de „lecţii de istorie” cu ocazia celebrării unor zile importante pentru ţara noastră, când Instituţia Prefectului – judeţul Cluj desfăşoară ceremonii oficiale, cum ar fi: 24 ianuarie – Ziua Unirii Principatelor Române, 9 mai – Ziua Independenţei de Stat a României, 9 iunie – Ziua Eroilor, 25 octombrie – Ziua Armatei României sau 1 Decembrie – Ziua Naţională a României, se arată în comunicatul remis presei.

Prima „Lecţie de istorie” din acest an va avea loc marţi, 24 ianuarie, cu prilejul manifestărilor dedicate Zilei Unirii Principatelor Române organizate în municipiul Cluj-Napoca, la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. La eveniment au fost invitaţi un număr de 210 de elevi din clasele a VII- a şi a VIII- a aparţinând unor şcoli din 15 localităţi clujene, însoţiţi de cadre didactice.

După participarea la ceremonia publică, elevii vor viziona la Cinematograful „Victoria” un film documentar despre Unirea Principatelor Române şi un film istoric românesc.

Prima „Lecţie de istorie” a zilei de 24 ianuarie mai cuprinde vizitarea expoziţiei „Leul Românesc” la sediul sucursalei regionale Cluj a Băncii Naţionale a României, precum şi vizitarea Catedralei Ortodoxe din Cluj-Napoca şi a Muzeului Mitropoliei Ortodoxe.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*