Astăzi, duminica protestelor!

Astăzi, duminica protestelor!

Noi proteste împotriva amnistiei și grațierii, anunțate în București și în mai multe orașe din țară, dar și la Paris, Copenhaga și în Norvegia.

Un nou protest împotriva amnistiei și grațierii este anunțat pentru astăzi, 22 ianuarie, în Piața Universității din București. De asemenea, proteste vor fi organizate în Cluj, Brașov, Iași, Constanța, Pitești, Piatra Neamț, Baia Mare, Suceava și Satu Mare. Trei mitinguri sunt anunțate și în afara țării: în fața Ambasadei României la Paris, în fața Ambasadei din Copenhaga și în Piața Publică din Haugesund (Norvegia).

„Păstrăm ca revendicare demisia ministrului Justiției și a șefilor partidelor guvernamentale PSD și ALDE”, spun organizatorii protestului, care susțin că ar mai trebui cerută și demisia ministrului Sănătății, pentru anularea reformelor din domeniul pe care îl administrează, precum și demisia președintelui CNA, pentru „lipsa de reacție la manipulări care devin din ce în ce mai agresive și pentru subordonarea politică”. „Nu-l uităm nici pe Ciorbea”, mai spun organizatorii.

Proteste au avut loc și miercuri seara, la București, când aproximativ trei mii de oameni au ajuns în marș, din Piața Universității, în fața sediului Guvernului, scandând: „Demisia, demisia!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Jos penalii!”, „La închisoare, nu la guvernare!”, „Dragnea, nu uita, România nu-i a ta!”, „Hoții!”, „România, trezește-te!”, „PSD, ciuma roșie!”, „ALDE și cu PSD, aceeași mizerie!”.

hotnews.ro
foto: europafm.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*