Veste bună:  eliminarea tarifelor de roaming şi accesul egal la internet pentru toţi utilizatorii din spaţiul UE

Veste bună: eliminarea tarifelor de roaming şi accesul egal la internet pentru toţi utilizatorii din spaţiul UE

Începând cu 15 iunie 2017, toţi cei care vor călători în statele membre ale UE se vor bucura de aceleaşi tarife de telefonie mobilă ca acasă, fără niciun cost suplimentar. La mijlocul anului trecut, Parlamentul European, Consiliul Europei şi Comisia Europeană au ajuns la o înţelegere privind introducerea unei pieţe unice în telecomunicaţii, care presupune eliminarea tarifelor de roaming şi accesul egal la internet pentru toţi utilizatorii din spaţiul comunitar.

„În cazul utilizatorilor finali de cartele şi a celor care beneficiază de planuri tarifare nelimitate, furnizorii vor putea aplica anumite limite rezonabile în ceea ce priveşte serviciile de date consumate în roaming în interiorul UE. Principiile pentru stabilirea acestor limite rezonabile au fost agreate la nivel european, dar ANCOM are mai multe responsabilităţi în ceea ce priveşte modul concret în care acestea vor fi aplicate şi monitorizate”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare şi Administrare în Comunicaţii (ANCOM).

Acesta a spus că în România, există încă prea multe localităţi neacoperite cu reţele de comunicaţii şi prea mare deficitul de conectivitate acolo unde reţelele există, şi de aceea este nevoie de aplicarea efectivă a prevederilor noii legi a regimului infrastructurilor – Legea 159/2016. „Multe dintre resursele ANCOM vor merge în 2017 către acţiunile necesare pentru aplicarea efectivă a prevederilor noii legi a regimului infrastructurilor – Legea 159/2016, cu scopul de a reduce costurile instalării reţelelor de bandă largă în România. Principalul rezultat al aplicării acestei legi va fi o reducere a duratei şi a costului instalării şi dezvoltării de elemente de reţea, în beneficiul utilizatorilor de comunicaţii electronice”.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*