Zeci de mii de oameni, împotriva Grațierii

Zeci de mii de oameni, împotriva Grațierii

Mitinguri de amploare în București și multe alte orașe, inclusiv Cluj, împotriva actelor normative pe care Guvernul vrea să le emită privind grațierea, au avut loc ieri, 22 ianuarie. La București au ieșit în stradă în jur de 22.000 de oameni, iar la Cluj undeva la 8-9.000. Președintele Klaus Iohannis a fost în Piața Universității, la București, unde, din mijlocul demonstranților a făcut câteva scurte declarații. Anterior, el s-a declarat total împotriva actelor normative privind grațierea. Aceeași poziție au avut-o DNA, DIICOT și asociațiile magistraților.

Reamintim, Ordonanța de Urgență privind Grațierea a fost amânată de Executivul Grindeanu, după ce președintele Iohannis s-a prezentat pentru a prezida ședința de Guvern și a cerut imperativ acest lucru. Ulterior, Ordonanța a fost pusă în dezbatere publică. Potrivit acesteia, alături de alte persoane, de grațiere ar urma să beneficieze și persoane precum Liviu Dragnea sau Dan Voiculescu ori Alina Bica.

În programul electoral al PSD, program în baza căruia PSD a obținut peste 40 % din voturi la alegerile parlamentare nu exista absolut nici un cuvânt despre Grațiere.

cotidianultransilvan.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*