Prefectul județului Cluj, s-a deplasat la locul exploziei din blocul  de pe str. Migdalului

Prefectul județului Cluj, s-a deplasat la locul exploziei din blocul de pe str. Migdalului

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, în calitatea sa de preşedinte al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Cluj, s-a deplasat la locul exploziei care a avut loc joi, 26 ianuarie 2017, în jurul prânzului, pe strada Migdalului nr. 16 din municipiului Cluj-Napoca, la un bloc de locuinţe.

Potrivit comunicatului transmis de Instituția Prefectului Județul Cluj,în urma deflagraţiei o persoană a fost grav rănită şi a fost transportată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgență Cluj-Napoca – Unitatea de Primiri Urgenţe pentru îngrijiri medicale de specialitate, iar un număr de cinci persoane au fost vătămate, dar nu au necesitat internare. De asemenea, au fost afectate 12 apartamente din blocul de locuinţe.

La faţa locului au acţionat echipele de intervenţie ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Avram Iancu” al judeţului Cluj, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, Serviciului Judeţean de Ambulanţă Cluj, S.C. E-ON Distribuţie România S.A., S.C. ELECTRICA S.A., S.C. Compania de Apă Someş S.A. Cluj şi ale Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj.

Reprezentanţii Inspectoratului Judeţean în Construcţii Cluj evaluează gradul de afectare al structurii de rezistenţă a clădirii pentru a se determina dacă imobilul mai prezintă siguranţă în exploatare şi implicit dacă mai poate fi locuit având în vedere degradările suferite. În cazul necesităţii evacuării persoanelor, acestea vor fi cazate la locuinţe sociale puse la dispoziţie de Primăria Municipiului Cluj-Napoca.

Prefectul judeţului Cluj, Gheorghe Ioan Vuşcan, urmăreşte cu atenţie evoluţia situaţiei, se mai arată în comunicatul remis presei.

Foto: https://www.flickr.com/photos/prefecturacluj/albums/72157675995757493

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*