ANITP relansează cererea de proiecte  pentru sprijinirea victimelor traficului de persoane

ANITP relansează cererea de proiecte pentru sprijinirea victimelor traficului de persoane

Agenţia Naţională Împotriva Traficului de Persoane (ANITP) va relansa, în data de 30 ianuarie 2017, cererea de proiecte pentru finanţarea asistenţei directe acordată traficului de persoane.
Cererea de proiecte se adresează organizaţiilor neguvernamentale de profil, înfiinţate şi licenţiate conform reglementărilor în vigoare, şi pune la dispoziţie un buget de 1.200.000 CHF pentru finanţarea a minim 2 proiecte, pentru o perioadă de maxim 12 luni, se arată în comunicatul de presă primit de la ANITP Cluj, semnat de dr. Augusta Bora, comisar de politie,Coordonator al Centrului Regional Împotriva Traficului de Persoane Cluj-Napoca.

Finanţarea se realizează în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, gestionată de ANITP, în calitate de Agenţie de Implementare şi va acoperi 100% costurile totale eligibile ale proiectului, din care 85% – contribuţia Programului de Cooperare Elveţiano-Român şi 15% – contribuţia ANITP de la bugetul stat.

Proiectul „Sprijinirea ONG – urilor din România pentru acordarea de asistenţă directă victimelor traficului de fiinţe umane” a fost depus în baza Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse în vederea semnării contractului de finanţare cu Centrul pentru Controlul Democratic al Forţelor Armate (DCAF).

Aplicantul proiectului este Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane, iar perioada de derulare a acestuia este de 42 luni începând cu data de 20.02.2015, cu un buget total de 2.082.767.23 CHF.

Obiectivul general al proiectului îl reprezintă sprijinul acordat victimelor traficului de persoane prin servicii de asistenţă directă oferite de organizaţiile neguvernamentale din România.

Mai multe informaţii privind acordarea de granturi se pot găsi pe website-ul ANITP, la Secţiunea Programe:

RO: www.anitp.mai.gov.ro/proiect a.v.
EN: www.anitp.mai.gov.ro/project-v-a/

Informaţii de background:

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane este Coordonator Naţional al aplicării politicilor în domeniul luptei împotriva traficului de persoane având rolul de a desfăşura activităţi de prevenire şi monitorizare a acestui fenomen infracţional.

Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact: Ciprian Ghiţuleasa, telefon: 021.311.89.81, fax: 021.319.01.83, e-mail: presa.anitp@mai.gov.ro.
Website: anitp.mai.gov.ro

Cluj-Napoca, B-dul 21 Decembrie 1989, nr. 58,cam.34
Tel. / Fax 0264-503372; mail: anitp.clujnapoca@mai.gov.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*