Credit de 24 milioane de euro pentru compania lui Ioan Tecar

Credit de 24 milioane de euro pentru compania lui Ioan Tecar

Sindicatul bancar format din Banca Comercială Română (BCR), EximBank și Banca Transilvania a anunţat că a acordat un credit revolving multivalută în valoare de 24 de milioane de euro companiei Pehart Tec Grup, controlată de fondul de investiţii Abris Capital Partners, în parteneriat cu omul de afaceri Ioan Tecar.

Conform anunţului, facilitatea de credit are o maturitate de trei ani, cu opțiunea de prelungire pe doi ani și va fi folosită de Pehart Tec Grup pentru refinanțarea parțială a creditelor existente și pentru acoperirea nevoilor de capital de lucru. În cadrul acestei finanțări, BCR are calitatea de Coordonator, Aranjor Principal Mandatat și Agent. BCR și Banca Transilvania au mai acordat Pehart Tec Grup finanțări bilaterale în valoare totală de aproximativ 19 milioane de euro, utilizate pentru investițiile efectuate în ultimii ani pentru extinderea şi modernizarea capacităților de producție.

Pehart Tec Grup este cel mai mare producător de hârtie tissue din România și unul din cei mai importanți din Europa de Sud – Est. Grupul a fost înființat de Ioan Tecar (foto stînga) în 2007, iar în iunie 2015, fondul de investiții Abris Capital Partners a achiziționat pachetul de control. Grupul operează pe două platforme de producție situate în Dej şi Sebeş, având o capacitate de producție de 100.000 tone pe an de hartie tissue, respectiv 30.000 de tone produs finit (hârtie igienică, prosoape de bucătărie, șervețele). Produsele Pehart Tec Grup sunt comercializate pe piața internă şi pe piața Europei Centrale şi de Sud- Est.

Acest tip de împrumut, denumit credit sindicalizat, se acordă de mai multe bănci, care sunt nevoite să colaboreze pentru a furniza credite mai mari decît au voie legal să pună la dispoziţie.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*