Două premii pentru ASTRA Dej, la Concursul „Ocrotiți de Eminescu” din Blaj

Două premii pentru ASTRA Dej, la Concursul „Ocrotiți de Eminescu” din Blaj

Despărțământul ,,Timotei Cipariu” al ASTRA, Uniunea Scriitorilor și Primăria municipiului Blaj au organizat sâmbătă, 28 ianuarie, o nouă ediție, a Concursul Național de Poezie „Ocrotiți de Eminescu”. Desfășurat la Centrul de Cultură „Iacob Mureșianu”, actuala ediție, a ediția a XVII-a, a reunit la Blaj, peste 50 de tineri, elevi și studenți pasionați de creație literară și opera eminesciană, tineri pe care ASTRA îi încurajează și promovează prin activitățile sale culturale organizate fie în cadrul despărțămintelor sale, fie la nivel național.

La acest prestigios concurs, Despărţământul „Dr. Teodor Mihali ” al ASTRA Dej a fost reprezentat de elevele: Diana Maria Tomoioagă, de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” şi Izabela Bujiță și Patricia Săplăcan, de la Liceul Tehnologic „Henri Coandă”.

Este pentru a cincea oară când, sub egida Astrei dejene, elevi din cele două licee participă la manifestare, de fiecare dată bucurându-se de aprecierea juriului şi întorcându-se acasă cu premii sau menţiuni. Anul acesta, la secțiunea recitare din lirica eminesciană, eleva Diana-Maria Tomoiagă, a obținut premiul al III-lea cu un fragment din poezia „Rugăciunea unui dac”, iar eleva Izabela Bujiță a obținut premiul al II-lea cu un fragment din poezia „Scrisoarea I”. Elevele au fost pregătite de către prof. Ioan Petruț, de la Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuşi” și prof. Maftei-Viorel Lăcătuș, de la Liceul Tehnologic ”Henri Coandă”.

După festivitatea de premiere la Secţiunea creaţie literară și Concursul de recitare din lirica eminesciană, manifestarea dedicată poetului nostru naţional s-a încheiat cu o Gală de Premiere a laureaţilor. Atât la concursul de recitare, cât și în juriu au fost prezenţi membri ai Uniunii Scriitorilor din România și personalități culturale ale Blajului și Astrei, inclusiv prof.univ.dr. Dumitru Acu, președintele ASTRA. Moderatori: Silvia Pop şi scriitorul Nicolae Băciuţ.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*