Elevii şi preşcolarii intră de vineri în vacanță, pentru o săptămână

Elevii şi preşcolarii intră de vineri în vacanță, pentru o săptămână

Elevii şi preşcolarii intră, de vineri, 3 februarie, după terminarea cursurilor, în a treia vacanţă de la începutul acestui an. După cea de iarnă şi minivacanţa de Ziua Unirii Principatelor Române, mai au o săptămână de vacanţă intersemestrială. Se întorc la şcoală luni, 13 februarie, pentru 9 săptămâni de cursuri. Vacanţa de primăvară începe din 19 aprilie, însă vor mai fi două zile libere, 17 şi 18 aprilie, cu ocazia Sărbătorilor de Paşti.

Următoarea vacanță, cea de primăvară, este programată între 19 și 30 aprilie. Însă, elevii vor fi liberi din 14 aprilie după finalizarea cursurilor, având în vedere că 17 aprilie, a doua zi de Paști, este nelucrătoare, iar pe 18 aprilie, conform contractului colectiv de muncă, profesorii au liber.

Vacanța de vară va fi între 17 iunie și 10 septembrie.

Pentru clasele terminale din învățământul liceal, anul școlar se încheie în data de 26 mai, iar pentru clasa a VIII-a pe 9 iunie.

Programul național „Școala altfel” are o durată de cinci zile consecutive lucrătoare în timpul anului școlar și poate fi derulat pe baza unei planificări ce rămâne la decizia unităților de învățământ.

Astfel, în funcție de ciclurile școlarizate, au fost stabilite următoarele intervale: 21 noiembrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 și 15 mai – 9 iunie 2017 (învățământul preșcolar și primar), respectiv 17 octombrie – 2 decembrie 2016; 27 februarie – 31 martie 2017 și 15 mai – 9 iunie 2017 (învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal).

Intervalul aferent programului „Școala altfel” nu coincide cu perioada în care se susțin tezele semestriale. Acestea vor avea loc, de regulă, la finalul semestrelor, după parcurgerea programei școlare cu cel puțin trei săptămâni înainte de finalul semestrului, precizează Ministerul Educației.

De asemenea, în zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*