Guvernul PSD și ALDE a anulat șansa României de a fi o țară respectată în Europa!

Guvernul PSD și ALDE a anulat șansa României de a fi o țară respectată în Europa!

Guvernul a adoptat în şedinţa de marţi seara un proiect de lege privind graţierea şi unul privind modificarea legii 254/2013 privind executarea pedepselor, dar şi o ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codurilor penale. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a fost cel care a făcut anunţul.

Întrebat de ce Guvernul a adoptat aceste acte normative marţi seara după ora 21, Iordache a răspuns senin: ”Pentru că la această oră a fost şedinţa de Guvern”. În ceea ce priveşte transparenţa acestui demers, el a susţinut că ordinea de zi a fost suplimentată pentru că Guvernul are acest drept. Ministrul Justiţiei a precizat că OUG privind modificarea Codurilor Penale a păstrat pragul de 200.000 de lei privind abuzul în serviciu, iar favorizarea infractorului a fost dezincriminată inclusiv pentru adoptarea de acte normative.

Practic membrii guvernului și-au luat și măsura de precauție pentru a nu fi acuzați de favorizarea infractorului în cazul în care se va descoperi că legea vizează persoane publice din anturajul partidului de guvernământ, care au suferit condamnări.

Ministrul Justiţiei a refuzat să dea alte explicaţii, răspunzându-le reporterilor că numai guvernul îşi stabileşte priorităţile. Totodată, Iordache a refuzat să răspundă la întrebările jurnaliştilor care lau întrebat dacă vor fi favorizaţi Liviu Dragnea sau alţi acuzaţi penal.

Cât priveşte legea 254 pentru executarea pedepselor, ministrul Justiţiei a argumentat că este o iniţiativă a vechiului Guvern pe care a ”aranjat-o” şi a pus-o în concordanţă cu conducerea ANP.”Este vorba despre recursul în compensare la fiecare 10 zile cei care sunt în penitenciar şi beneficiază de nişte condiţii deosebite, practic câştigă câte o zi. Practic la o lună, câştigă trei zile. În acelaşi timp, odată cu adoptarea bugetului de stat am venit în completarea acestei măsuri pentru evitarea unei hotărâri pilot la CEDO cu alocarea unor resurse suplimentare pentru creşterea cu 50% a normei de hrană, asigurarea fondurilor necesare pentru implementarea unor investiţii şi în acest sens au fost alocate fonduri pentru începerea în acest an a două penitenciare de câte 1.000 unul în Caracal judeţul Olt, celălalt în Berceni, judeţul Prahova”.

Ordonanţa de Urgenţă, care poartă numărul 13/2017, a apărut în cursul nopții în Monitorul Oficial. Ministrul Justiţiei, Florin Iordache, a declarat că actul normativ intră în vigoare și produce efecte imediat după apariţia în Monitorul Oficial.

La scurt timp după anunțarea deciziei guvernului, în Piața Victoriei s-au adunat grupuri de protestatari. La ora 23,00 în fața sediului Guvernului se aflau deja câteva mii de manifestanți care au cerut demisia guvernului.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*