Cuantumul ajutorului de deces urmează să crească în 2017

Cuantumul ajutorului de deces urmează să crească în 2017

Cuantumul ajutorului de deces va crește, potrivit prevederilor din Proiectul legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2017. Conform acestuia, asigurații sau pensionarii vor primi 3.131 de lei, iar membrii de familie ai acestora vor primi 1.566 de lei, însă noile valori ale ajutorului de deces vor intra în vigoare după ce proiectul va primi votul favorabil al parlamentarilor, va fi promulgat de președinte și publicat în Monitorul Oficial.

În prezent, valoarea cuantumului ajutorului de deces este prevăzută de legea asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, ceea ce înseamnă că ajutorul este, până la intrarea în vigoare a legii bugetului pe 2017, la aceeași valoare de anul trecut. Astfel, deocamdată, asiguratul sau pensionarul beneficiază de suma de 2.681 de lei, în timp ce membrul de familie primește 1.341 de lei.

Acest beneficiu este un drept de asigurare socială, ce se acordă, conform Legii pensiilor, în cazul decesului asiguratului, pensionarului sau unui membru al familiei acestuia. Suma de bani respectivă se primește în termen de 24 de ore, la cererea persoanei interesate, pe baza anumitor documente justificative.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*