Românii vor o democrație curată!

Românii vor o democrație curată!

Protestele împotriva OUG 13 s-au extins împotriva Guvernului, duminică, după ce „ordonanța dezincriminării” a fost abrogată într-o ședință de urgență a Executivului, dar s-a aflat că prevederi ale acesteia au și fost inserate într-un nou proiect de lege.

Protestatarii au cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, dar acesta a declarat într-o intervenție televizată că nu are motive să-și dea demisia, ci dimpotrivă, vrea să-și continue activitatea, pentru că partidul său a câștigat alegerile.

La ora 20,45 în București protestau peste 300.000 de oameni, iar metroul nu mai oprea în stația Piața Victoriei.

Atmosfera din Piața Victoriei a fost însuflețită și de prezența a numeroși studenți din Cluj, Timișoara și Iași care au venit în București, unde li s-a oferit cazare gratuită.

Protestele și-au îmbogățit arsenalul cu numeroase proiecții laser pe clădirile din jur și, mai ales pe frontispiciul Guvernului, cu slogane antiguvernamentale și anticorupție.

La un moment dat, la ora 21,00 toți protestatarii din Piața Victoriei s-au coordonat, și-au aprins telefoanele și au reușit vederea din fotografia alăturată.

De asemeni, proteste au avut loc în Braşov (circa 10.000 de oameni), Constanţa (5.000), la Galaţi și Bacău (5.000), la Cluj-Napoca (45.000), la Oradea și Satu Mare (3.000), la Craiova și Alba Iulia (1.000), Sibiu și Timișoara (40.000), Iași (30.000) și în multe alte orașe ale țării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*