Lipsă acută de medicamente pentru tratarea cancerului

Lipsă acută de medicamente pentru tratarea cancerului

Mai multe medicamente pentru tratarea cancerului la adulţi şi copii lipsesc de pe piaţa românească, unele dintre ele de aproape doi ani.

Preşedintele Federaţiei Pacienţilor cu Afecţiuni Oncologice, Cezar Irimia, spune că situaţia a fost generată de scăderea, în 2015, a preţurilor medicamentelor, care i-a făcut pe distribuitori fie să nu le mai importe, fie să le vândă pe piaţa paralelă.

Cezar Irimia: Dacă la prima vedere a fost o măsură salutară şi salutată de mulţi, noi am ştiut clar ce se va întâmpla pentru că nu ne vom găsi medicamentele. Unele nu se mai justifică economic şi nu mai sunt aduse pe piaţă iar altele pleacă la exportul paralel pentru a face profit /…/ care se ocupă de distribuţie. Planul Naţional de Cancer ar putea face ordine în sistem în ceea ce priveşte monitorizarea pacienţilor, monitorizarea fondurilor alocate pacienţilor, dar mai poate monitoriza şi eficienţa medicamentelor care sunt recomandate pacienţilor, cu alte cuvinte se va face ordine în sistem

Potrivit postului Radio România Actualități, Ministerul Sănătăţii caută soluţii, în momentul de faţă, pentru a aduce în ţară medicamentele care lipsesc şi pentru a limita exporturile, după cum a precizat ministrul Florian Bodog.

romania-actualitati.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*