Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie obligatorie

Din toamnă, elevii vor avea o nouă materie obligatorie

Elevii vor învăța, din toamnă, secretele internetului, această materie urmând a deveni obligatorie pentru gimnaziu, începând de anul viitor, au decis șefii din Ministerul Educației.

Astfel, Ministerul Educației a decis ca Informatica să devină materie obligatorie pentru gimnaziu, de anul viitor. Elevii vor studia, din toamnă, Informatica, după următorul plan conceput de Ministerul Educației: în clasa a cincea se vor studia sistemele de calcul, algoritmi şi animaţii grafice, în clasa a şasea, noţiuni de bază ale limbajelor de programare, în clasa a şaptea, iar în clasa a opta, elevii ar urma să înveţe cum să creeze pagini web, potrivit Libertatea.ro.

Cu toate că programele de studiu pentru elevi sunt aproape gata, mai marii de la Educație au o mare problemă. Lipsa cadrelor didactice în domeniu, întrucât, absolvenții de Informatică nu aleg catedra, ci un loc de muncă mult mai bine plătit în domeniul privat sau de stat.

În România, anul trecut munceau în domeniul informaticii peste 120.000 de persoane, dar numărul acestora ar putea crește simțitor în următorii ani, întrucât autoritățile din țara noastră vor să scoată pe bandă rulantă specialiști IT, dat fiind faptul că acest domeniu nu produce șomeri, iar salariile sunt peste medie.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*