Sărăcia şi sistemul medical – pe primul loc între cele mai mari probleme ale societății românești

Sărăcia şi sistemul medical – pe primul loc între cele mai mari probleme ale societății românești

Trei români din patru consideră că problemele privind sărăcia și sistemul medical ar trebui să aibă prioritate la rezolvare, reiese dintr-un studiu realizat de Exact Cercetare și Consultanță și WaveTreeZero.

Potrivit documentului, 75% dintre români consideră că problemele sociale ce țin de sărăcie (lipsa locurilor de muncă în anumite zone, acces limitat la educație în zonele sărace) și condițiile oferite de sistemul medical românesc sunt cele care trebuie să aibă prioritate pe lista domeniilor care necesită rezolvare.

Pe locul 2, la o distanță destul de mare sunt situate problemele ce țin de drepturile angajaților (dreptul la concediul de odihnă, concediul medical), cu un procent de 32%, urmate de cazurile sociale grave și problematice (copii bolnavi de cancer, spre exemplu), cu un procent de 29%, și probleme ce țin de drepturile omului, cu un procent de 18.

Referitor la încălzirea globală și alte probleme ecologice, acestea sunt probleme de interes mai mic, 8-9%, în timp ce inegalitatea de gen și drepturile animalelor se situează pe următoarele locuri.

Totodată, tinerii (15-34 de ani) oferă aceeași prioritate problemelor sociale, cu câteva diferențe: pentru ei, sunt mai importante problemele ce țin de sistemul medical (73%) comparativ cu cele legate de sărăcie (66%). De asemenea, acordă o prioritate mai mare cazurilor sociale grave (copii bolnavi de cancer) — 30%, comparativ cu problemele ce țin de drepturile angajaților (24%).

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*