Municipiul Gherla, inclus pe rutele culturale europene

Municipiul Gherla, inclus pe rutele culturale europene

Municipiul Gherla este un oraş binecunoscut prin valorile arhitectonice şi culturale. Vechiul Armeopolis este un apreciat centru spiritual, care se bucură de popularitate chiar şi peste hotarele ţării.

Zilele trecute a ajuns la noi broşura „Rutele Culturale Europene pe Teritoriul României”, editată de Ministerul Turismului, în care urbea transilvană figurează la loc de cinste. Răsfoind noua publicaţie am zărit pe ruta culturală europeană, via Habsburg şi numele municipiului Gherla, alături de alte localităţi importante cum sunt Alba-Iulia, Arad, Oradea, Sibiu, Cluj-Napoca, Timişoara sau alte renumite centre turistice şi istorice din ţara noastră. Gherla este amintit în această broşură informativă ca singurul oraş din România care a fost construit în secolul al XVIII-lea după un plan prestabilit şi a cărui construcţie s-a păstrat până în prezent (şi sperăm să fie menţinută şi de-acum încolo). Sunt publicate şi fotografii cu Catedrala Armenească din centrul oraşului, simbolul localităţii de pe Valea Someşului Mic, vizitată an de an de mii de oaspeţi.

Noua apariţie editorială „Rutele Culturale Europene pe Teritoriul României” a ajuns şi la Centrul Turistic Gherla, fiind, astfel, la îndemâna vizitatorilor, ca de altfel şi alte reviste, broşuri, pliante, ghiduri şi hărţi turistice.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*