Hausputz

Personalul nedidactic din învățământ va beneficia de majorări salariale

Pavel Năstase, și reprezentanții sindicatelor din educație au discutat miercuri pe marginea propunerii Guvernului de majorare a salariilor personalului nedidactic din învățământ.

Guvernul va promova o Ordonanță de Urgență în ședința de astăzi, în scopul soluționării problemelor apărute în salarizarea personalul nedidactic din învățământul preuniversitar și universitar. Soluția avută în vedere vizează așezarea pe grilă, în funcție de vechime, a salariilor acestei categorii de personal, iar măsura va fi aplicată începând cu luna februarie 2017. Astfel, potrivit noii grile de salarizare, drepturile personalului nedidactic din învățământ se vor încadra între salariul minim pe economie, respectiv 1.450 de lei, și 1947 lei, se arată într-un comunicat remis presei.

Hausputz

Un alt punct al discuției de astăzi a vizat situația sporurilor salariale pentru personalul din educație. Prim-ministrul Sorin Grindeanu și ministrul Educației Naționale Pavel Năstase au subliniat că Executivul are în atenție această situație care trenează de mai mult timp și are toată deschiderea și face eforturi să fie rezolvată.

De asemenea, membrii Guvernului și reprezentanții sindicatelor din învățământ au discutat despre promovarea unui nou proiect al Legii Educației Naționale până la sfârșitul acestui an. În acest context, premierul Grindeanu a arătat că noul proiect va fi rezultatul unei ample consultări cu mediul academic, societatea civilă, sindicate, patronate, partide politice, cu toți cei interesați.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*