Peste 3.000 de protestatari au realizat în Piața Victoriei steagul UE și au intonat imnul național

Peste 3.000 de protestatari au realizat în Piața Victoriei steagul UE și au intonat imnul național

În jur de 4000 de manifestanți au realizat duminică, 26 februarie, în Piața Victoriei, în a 27-a zi de proteste, steagul Uniunii Europene, din hârtii albastre și steluțe galbene, pe care le-au luminat cu telefoanele mobile, apoi au intonat imnul național.

Protestatarii au ridicat, începând de la ora 20.45, hârtiile albastre și steluțele galbene cu care au realizat steagul Uniunii Europene, apoi au continuat să scandeze, neîntrerupt, mai multe minute, “Demisia” și “Europa”. La ora 21.00, toți manifestanții au intonat imnul național, apoi au continuat să scandeze “Demisia” și să huiduie.

Protestatarii au avut pancarte pe care scria: “De la atâtea pomeni electorale, economia și sănătatea se simt rău…”, “Cu Tăriceanu și PeSeDei, rămas bun mileniul trei!”, “Ultima soluție e o Grevoluție”, “Spune nu finanțării statului mafiot din taxele tale”.

Manifestanții suflau în vuvuzele și scandau: “Guvernul compromis trebuie demis”, “Demisia”, “PSD, ciuma roșie”, DNA să vină să vă ia”, “Zi de zi aici vom fi”, “Jos Tăriceanu, Dragnea și Grindeanu”, “Uniți salvăm toată România” și “România, trezește-te”.

Pe o clădire din zona Pieței Victoria a fost proiectat mesajul “#REZIST”.

În urmă cu două săptămâni, aproximativ 30.000 de oameni au format un tricolor uman în Piața Victoriei, în a treisprezecea zi de proteste antiguvernamentale, declanșată în 31 ianuarie, după ce Guvernul a adoptat Ordonanța de Urgență privind modificarea codurilor penale.

Numărul record de manifestanți în Piața Victoriei a fost atins în 5 februarie, când peste 280.000 de oameni au protestat chiar în ziua în care Guvernul a abrogat Ordonanța de Urgenta privind modificarea codurilor penale.

http://www.9am.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*