Vaccinul tetravalent va fi distribuit din 28 februarie

Vaccinul tetravalent va fi distribuit din 28 februarie

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, că a semnat procedurile pentru vaccinul tetravalent, care ar urma să fie distribuit în toată țara din 28 februarie, în timp ce pentru vaccinul hexavalent contractul va fi semnat săptămâna viitoare.

”Pentru tetravalent am semnat acum doua zile (miercuri – n.r.) și va intra săptămâna viitoare, dacă nu greșesc, pe data de 28 având termenul de livrare. Vaccinul hexavalent, așa cum știți, procedura de anul trecut a fost incorectă, pe care nu am primit aviz de control financiar preventiv. Puteam să îmi asum această decizie, dar puteam fi acuzat de abuz în serviciu la un moment dat și am ales varianta legală de a anula contractul și am făcut o procedură scurtă, iar contractul va putea fi semnat la începutul săptămânii viitoare”, a declarat Bodog, potrivit News.ro.

Ministrul Sănătății a adaugat că a primit garanții că va fi menținut prețul de la licitația anulată.

”Am temeri cu privire la vaccinul hexavalent în ceea ce privește stocurile, pentru că, datorită faptului că lipsește de pe piață vaccinul de hepatită B, datorită unor probleme de producție, s-a facut o modificare în schema de vaccinare și se folosește tot vaccin hexavalent. Dar sper ca în două luni să se rezolve problema de producție”, a mai adăugat ministrul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

*