Acțiune a Poliţiei municipiului Dej şi a Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej

Acțiune a Poliţiei municipiului Dej şi a Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej

Circa 50 de poliţişti de investigaţii criminale, rutieri, ordine publică, criminalişti şi de investigare a criminalităţii economice, au acţionat pe raza municipiului Dej şi a comunelor arondate pentru prevenirea şi combaterea faptelor penale şi contravenţionale, precum şi a accidentelor rutiere.

Potrivit comunicatului remis presei, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Dej şi ai Secţiei 5 Poliţie Rurală Dej au organizat şi desfăşurat joi, 2 martie, o razie în zona de competenţă. Poliţiştii au acţionat în zona Dej Triaj, în vederea depistării persoanelor urmărite naţional sau internaţional, ori care se sustrag cercetărilor. De asemeni, s-a acţionat pentru depistarea persoanelor care locuiesc fără forme legale, sau cu acte de identitate expirate, în vederea punerii în legalitate a acestora.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii au acţionat pe DN 17, în localitatea Cuzdrioara, DN1 C, DN 18 B – pe raza localităţilor Câţcău, Căşeiu, Coplean şi Rugăşeşti. În acest sens, pe raza municipiului Dej s-a acţionat, cu precădere, pe străzile 1 Mai şi Crângului. Pe raza comunelor Mica şi Unguraş, poliţiştii au acţionat pentru depistarea agenţilor economici care comercializează mărfuri, fără respectarea condiţiilor legale.

În cadrul acţiunilor derulate, au fost verificate 8 societăţi comerciale. De asemeni, au fost legitimate 139 de persoane, 10 dintre acestea, bănuite de fapte antisociale, fiind conduse la sediul unităţii de poliţie. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 68 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de peste 15.000 de lei. Sancţiunile au fost aplicate pentru nerespectarea Legii 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite, OUG 97/2005 privind regimul domicilierii, Legea 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi a OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice – informează IPJ Cluj.

Potrivit aceleiaşi surse, au fost confiscate bunuri alimentare şi nealimentare, în valoare totală de circa 2.000 de lei (de exemplu, 60 de kilograme de carne de pui şi mezeluri având termenul de valabilitate expirat, ori care nu aveau aplicat un astfel de termen, au fost confiscate).

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*