Deputații au votat noi reglementări pentru combaterea violenței domestice

Deputații au votat noi reglementări pentru combaterea violenței domestice

Violenţa în familie va fi pedepsită mai aspru. Agresorul nu mai scapă de vina penală dacă se împacă ulterior cu victima.

Deputații au votat, în unanimitate, legea de prevenire a violenței în familie, inițiată în legislatura trecută de independentul Remus Cernea. Proiectul impune măsuri mai drastice pentru cei care îşi abuzează rudele. Actul normativ obligă agresorul să se prezinte periodic la secţia de poliţie şi să dea informaţii autorităţilor cu privire la noua locuinţă, dacă a fost evacuat din domiciliul familiei.

Iniţiativa legislativă a fost depusă la circa o lună după ce în România a intrat în vigoare Convenţia Consiliului Europei privind prevenirea şi combaterea violenţei împotriva femeilor şi a violenţei domestice. Aceasta obligă statul să-şi armonizeze legislaţia, astfel încât femeile şi copiii să beneficieze de protecţie sporită în cazul agresiunilor domestice.

Statisticile sunt în continuare dramatice. La fiecare 30 de secunde, în România o femeie e bătută de partener, iar 3 din 10 românce declară că au fost agresate fizic, verbal sau psihic de la 15 ani. Numărul victimelor creşte de la an la an. Cu toate astea, peste 7 din 10 cazuri rămân neraportate, potrivit unui studiu al Agenţiei pentru Drepturi Fundamentale a Uniunii Europene.

Sursa: realitatea.net

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*