Undă verde pentru construirea unui parking nou la aeroportul din Cluj

Undă verde pentru construirea unui parking nou la aeroportul din Cluj

Consilierii judeţeni, reuniţi ieri în şedinţă ordinară, au dat undă verde proiectului ce vizează demararea lucrărilor la parkingul de 1470 de locuri de la aeroport. Practic, deliberativul judeţean a aprobat actul adiţional de concesiune cu o societatea comercială ce urmează să construiască acest parking.

Prin Contractul de concesiune de lucrări publice nr. 29/17.08.2010, S.C. UTI Parking & Hotel Management S.R.L. s-a angajat să construiască un parking auto suprateran cu o capacitate de 1.470 de locuri de parcare şi o suprafaţă construită desfăşurată de 37.800 de metri pătraţi. De asemenea, concesionarul s-a obligat să realizeze şi o extindere a parcării existente la o capacitate minimă de 530 de locuri de parcare, în suprafaţă de circa 17.550 de metri pătraţi, lucrare deja executată şi dată în folosinţă încă din anul 2011, şi pentru care Consiliul Judeţean Cluj percepe o redevenţă totală anuală pentru exploatare în sumă de 66.250 de euro.

În cadrul dezbaterilor de ieri, consilierul judeţean Remus Lăpuşan a întrebat dacă rămâne valabil şi proiectul privind construirea unui hotel în zona aerportului. Reprezentanţii executivului CJ Cluj au spus că această problemă va putea fi adusă în discuţie abia după ce se vor finaliza fomalităţile legate de construirea parkingului.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*