Legea impozitelor şi taxelor va fi modificată. Cetățenii, buni de plată!

Legea impozitelor şi taxelor va fi modificată. Cetățenii, buni de plată!

Ministrul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene, Sevil Shhaideh, a declarat că începând cu 1 ianuarie 2018, pe zona de finanţare a autorităţilor locale va fi introdus un prag minim de 750 de lei pe locuitor pentru funcţionarea unităţilor administrativ-teritoriale, iar în cazul în care acesta nu acoperă bugetul de funcţionare, va fi completat cu sume de la bugetul de stat.

Mai mult, ministrul Dezvoltării a explicat că se lucrează la modificare legii astfel în cât impozitul pe venit să devină principala sursă a administraţiilor publice locale.

„O modificare pe care încercăm să o introducem – ea este prevăzută în programul de guvernare – se referă la instituirea unui prag minim de 750 de lei pe locuitor, de la care să se analizeze bugetul de funcţionare al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale. În momentul în care acest prag minim nu este asigurat din veniturile proprii ale primăriei, abia atunci să vină în echilibrare bugetul de stat cu sume defalcate din TVA sau din alte surse ale sale”, a arătat Sevil Shhaideh.

Ministrul a spus că se lucrează la modificarea Legii Finanţelor Publice astfel încât, tot din 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit să fie sursă a bugetelor locale.

„Conform programului de guvernare, în zona de finanţare a autorităţilor locale, în acest moment lucrăm la modificarea Legii 273 a finanţelor publice locale şi în acest sens, începând cu 1 ianuarie 2018, impozitul pe venit va deveni sursă a bugetelor locale. Acolo unde aparatul propriu al primarului sau al preşedintelui Consiliului Judeţean nu va reuşi să colecteze această sursă, vom fi sprijiniţi de către ANAF, dar sumele vor fi virate exclusiv către bugetele locale. Aceasta este prima modificare majoră pe care o vom aduce la Legea Finanţelor Publice”, a arătat ministrul Dezvoltării.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*