Reprezentanții Școlii „Avram Iancu”, prezenți la reuniunea Erasmus+ din Polonia

Reprezentanții Școlii „Avram Iancu”, prezenți la reuniunea Erasmus+ din Polonia

În cadrul parteneriatului școlar „Developing trans and inter curricular skills for the 21-st century” derulat prin programului ”Erasmus+”, o echipă de elevi și profesori ai Școlii Gimnaziale ”Avram Iancu” a participat recent, la reuniunea internațională din Lublin, Polonia.

Pe agenda întrunirii au fost activități școlare comune care să promoveze predarea trans și inter disciplinară. Cu acest prilej, reprezentanții celor opt școli reunite în parteneriat au desfășurat diferite acțiuni ca: promovarea identității și specificului național, realizarea de materiale destinate vizualizării proiectului, vizitarea atelierelor de prelucrare tradițională a fierului și argintului și vizitarea departamentelor de fizică, chimie și informatică ale Universității ”Marie Sklodowska Curie” din Lublin.

Un alt moment important al reuniunii l-a constituit vizitarea Centrului Științific Copernicus din Varșovia, unde elevii participanți au avut ocazia să desfășoare experimente științifice care să evidențieze fenomene fizice sau identități matematice deja studiate și cunoscute.

Grupul de elevi participanți a fost format din Daria Ciule, Alexandra Ciceu și Dariana Andreea Cozmuță. Fetele au avut o participare fructuoasă ocupând locul întâi și locul al doilea la concursul de realizare a materialelor de vizibilitate ale proiectului, secțiunea-pliante de informare. Membrii echipei de profesori au fost Daniela Luiza Herineanu, directorul Școlii ”Avram Iancu” și profesorii Diana Rafa și Adrian Baciu.

După cinci zile de ”experiență poloneză”, participanții au revenit cu bucuria de a transmite colegilor din școală o parte din trăirile și emoțiile prilejuite de acest schimb internațional și, mai ales, din valorile de bază ale învățământului, aceleași pretutindeni.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*