PSD Cluj critică felul în care s-au împărţit banii pentru primării

PSD Cluj critică felul în care s-au împărţit banii pentru primării

Social democraţii clujeni contestă modul în care s-au împărţit la primării cei 40.000 mii lei proveniţi din cota de 20% din impozitul pe venit şi din sume defalcate.

Liderul PSD Cluj, Horia Nasra susţine că alocările s-au făcut pe criteriul “carnetului de partid”. Printr-un proiect de hotărâre semnat de preşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Alin Tişe, privind nominalizarea sumei de 40.000 mii lei constituită din cota de 20% din impozitul pe venit şi din sume defalcate din TVA, pe unităţi administrativ-teritoriale, pentru achitarea arieratelor, rambursarea ratelor la împrumuturile contractate, pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, Executivul judeţean împarte politic banii publici în judeţul Cluj, discriminând localităţile care nu au votat primari ai PNL în iunie 2016”, a arătat PSD, subliniind că alocările s-au făcut “pe criteriul carnetului de partid”.

La rândul său, primarul din Turda, Cristian Matei, a declarat că metoda de alocare a sumelor cuvenite primăriilor din judeţ este total nepotrivită, subliniind că este o adevărată bătaie de joc la adresa municipiului Turda şi a cetăţenilor. “Este absolut incredibil cum preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a permis această metodă de alocare a fondurilor judeţului, folosind banii publici pentru a-şi arăta recunoştinţa pentru susţinerea politică, fără să ţină cont de proiectele, necesităţile sau oportunităţile administrative ale UAT-urilor”, a spus Matei.

Precizăm că, ieri, deliberativul judeţean a aprobat alocarea către primăriile din judeţ a peste 40.000.000 lei proveniţi din cota de 20 la sută din impozitul pe venit şi din sume defalcate din TVA. Potrivit CJ Cluj, alocările acestor sume s-au făcut în funcţie de necesităţile fiecărei primării şi de importanţa proiectelor pe care le au în derulare.

Potrivit proiectului de hotărâre, Câmpia Turzii a primit 1.137.000 lei, iar Dejul, Turda şi Gherla câte 720.000 lei. Huedinul, oraş cu 9 mii şi ceva de locuitori a primit 1.037.000 lei. La comune, cei mai mulţi bani au ajuns la Moldoveneşti (750 mii lei), Mihai Viteazu (750 mii lei), Sic (740 mii lei), Sâncraiu (760 mii lei), Suatu (750 mii lei) şi Unguraş (750 mii lei). Comune precum Mărişel, Mănăstireni, Mărgău, Mica şi Mintiu Gherlii primesc câte 360 mii lei. Cel mai puţin a primit cea mai mare comună din România, Floreşti. Aici au fost prevăzuţi 208 mii lei.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*