Împreună pentru un oraș mai curat!

Împreună pentru un oraș mai curat!

Acțiunea „ Împreună pentru un oraș mai curat” a reunit vineri, 10 martie, alături de angajați ai Primăriei Dej, în frunte cu primarul Costan Morar, numeroși elevi din școlile dejene – Școala Gimnazială nr.1. „Avram Iancu”, „Mihai Eminescu”, Colegiul Național „Andrei Mureșanu”, Liceul Teoretic „Alexandru Papiu Ilarian”, Liceul Tehnologic „Constantin Brâncuși” și Liceul Tehnologic „Someș Dej” – care s-au mobilizat pentru o amplă ecologizare a mai multor zone din oraș.

Inițiat de Primărie, acțiunea în sine a avut meritul de a debarasa spațiile verzi de gunoiul lăsat de tagma nesimțiților, care se bat cu cărămida patriotică în piept, dar își bat joc sistematic de orașul lor, de țara lor în ultimă instanță. E de sperat de asemenea, că măcar pe unii dintre ei îi va cuprinde o minimă rușine, pentru că este trist să vezi copiii adunând gunoaiele aruncate cu nepăsare peste tot.

În plus, orice tentativă a administrației locale de a înfrumuseța orașul, va fi sortit eșecului atâta timp cât indiferența și mârlănia rămân trăsăturile de bază ale unei anumite categorii de cetățeni ai urbei. Cetățeni care, în mod necesar, trebuie amendați, pedepsiți, puși la mătură. Civilizați cu forța, dacă altfel nu se poate.

Acțiunea „ Împreună pentru un oraș mai curat” s-a încheiat cu colectarea deșeurilor în saci, care au fost preluați apoi de SADP.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*