Record de înmatriculări auto în luna februarie în judeţul Cluj

Record de înmatriculări auto în luna februarie în judeţul Cluj

Eliminarea timbrului de mediu a dus la un număr record de autoturisme înmatriculate în judeţul Cluj, fie că este vorba de maşini de import, fie de cele de pe piaţa internă. Potrivit datelor Direcţiei de Înmatriculări, în luna februarie, în judeţul Cluj au fost înmatriculate peste 3.020 de maşini. Spre comparaţie, în februarie 2016, în judeţul Cluj se înmatriculau numai 1.227 de autovehicule rulate. În februarie, anul acesta, mărcile cele mai căutate de clujeni au fost Volkswagen (729 unităţi), urmate de Ford (362), BMW (275), Audi (272), Opel (252), Skoda (117), însă au fost înmatriculate şi un Cadillac, cinci Jaguar şi cinci Porsche.

Precizăm că odată cu abrogarea de la 1 februarie a.c. a Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule clujenii au asaltat ghişeele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (SPCRPCIV) Cluj ca să-şi înmatriculeze maşinile.

Astfel, la ghişeele acestui serviciu s-a creat un adevărat haos, oamenii find nevoiţi să stea la cozi interminabile pentru a-şi depune actele. Pentru a veni în sprijinul clujenilor, Instituţia Prefectului Cluj a pus la dispoziţia proprietarilor de maşini, începând cu 4 martie, posibilitatea efectuării de programari online la ghişee pentru a-şi depune actele pentru înmatricularea vehiculelor.

Cei care doresc să efectueze o programare online trebuie să acceseze pagina web http://www.spcrpcivcluj.ro, fiind necesară introducerea următorelor date: nume, prenume, telefon, email şi serie şasiu. După introducerea datelor, cel programat primeşte pe email un mesaj de confirmare care conţine data, ora şi ghişeul la care fost planificat.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*