Peste 500 de amenzi, aplicate de polițiștii clujeni în week-end

Peste 500 de amenzi, aplicate de polițiștii clujeni în week-end

Poliţiştii rutieri au acţionat, în perioada 10-13 martie a.c., pe raza localităților urbane, precum și pe sectoarele de drum național din județul Cluj pentru fluidizarea traficului, astfel încât să fie evitate, pe cât posibil, blocajele rutiere. Totodată, activitatea a avut ca şi scop prevenirea şi combaterea abaterilor rutiere, cauze ale accidentelor de circulaţie, precum şi a transportului ilicit de mărfuri.

În cadrul acţiunii, pentru abaterile constatate, poliţiştii au aplicat 539 sancţiuni contravenţionale la O.U.G. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice. Dintre acestea, 142 au vizat depășirea vitezei legale (10 cazuri de depășire cu mai mult de 50km/h a vitezei maxime admise), 4 conducere autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice și 393 alte abateri.

De asemenea, atât în baza neregulilor constate, cât şi pentru a-i determina pe conducătorii auto să conştientizeze posibilele pericole la care se expun atunci când nu îşi iau toate măsurile de prevenire, poliţiştii clujeni au reţinut 38 permise de conducere şi au retras 27 certificate de înmatriculare pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice.

Opt conducători auto depistaţi în trafic sunt bănuiţi de săvârşirea infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului”, fapte prevăzute şi sancţionate de Codul penal.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj continuă acţiunile de informare, prevenire şi sancţionare a abaterilor rutiere pentru a-i determina pe toţi participanţii la trafic să adopte un comportament responsabil şi să conştientizeze importanţa acestuia pentru siguranţa lor şi a celor dragi.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*