Cât de harnici au fost deputaţii clujeni în cele trei luni de la preluarea mandatului?

Cât de harnici au fost deputaţii clujeni în cele trei luni de la preluarea mandatului?

Parlamentarii cujeni au parcurs primele trei luni de activitate din mandatul pe care l-au câştigat la alegerile din decembrie 2016.

Potrivit ziarului Făclia, din datele prezentate pe site-ul Camerei Deputaţilor reiese că deputatul ALDE de Cluj, Steluţa Cătăniciu, aflată la al doilea mandat de parlamentar, a avut o intervenţie în plen şi o propunere legislativă privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale.

Deputatul Adrian Oros, aflat şi el la al doilea mandat, pare să fi fost ceva mai activ. Astfel, activitatea liberalului constă în cinci luări de cuvânt în plen, patru propuneri legislative şi şase întrebări şi interpelări. Una dintre întrebările lui Oros adresate Executivului vizează evitarea declanşării unei noi proceduri de infringement iar o alta are ca obiect Masterplanul de Transport. Chiar dacă e la primul mandat de parlamentar, deputatul social democrat Horia Nasra pare a fi destul de activ. Astfel în primele luni de mandat, Nasra a avut patru intervenţii în plen, trei interpelări şi o propunere legislativă.

Destul de activ a fost şi deputatul Cornel Itu, aflat la al treilea mandat în Parlamentul României. Social democratul a avut trei luări de cuvânt, o propunere legislativă şi patru întrebări şi interpelări. În schimb, colega sa de partid Cristina Burciu a reuşit să aibă doar o intervenţie în plen şi o propunere legislativă.

Liberalul Florin Stamatian a încercat şi el ca prin instrumentele pe care le-au avut să satisfacă interesele electoratului care l-a trimis în Parlament. În acest sens a avut trei intervenţii în plen, o propunere legislativă şi patru întrebări şi interpelări. Sorin Moldovan pare a fi cel mai harnic dintre deputaţii liberali clujeni. Acesta a reuşi în cele trei luni de mandat să iniţieze sau să-şi pună semnătura pe trei proiecte de lege, să adreseze Executivului 16 interpelări şi să susţină o declaraţie politică. Totodată, Moldovan a avut şapte luări de cuvânt.

Deputaţii USR par a fi ceva mai comozi faţă de ceilalţi parlamentari de Cluj. Astfel, din datele Camerei Deputaţilor, Emanuel Ungureanu a avut două luări de cuvânt, dintre care una când a depus jurământul, o declaraţie politică şi o propunere legislativă. Nici colegul său de partid, Adrian Dohotaru nu pare să se fi stresat prea tare prin Parlament, până acum acesta reuşind ‘’performanţa’’ să-şi depună semnătura pe un proiect de lege ce vizează completarea Legii privind apărarea împotriva incendiilor.

În schimb, Dohotaru a ţinut să se facă cunoscut prin acel gest de a mănca sărăţele dintr-o pungă aruncată într-un coş de gunoi de la Parlament.

Reprezentantul UDMR Cluj în Parlamentul României, Csoma Botond, aflat la primul mandat, pare să-şi fi luat mult mai în serios rolul de deputat, reuşind în cele trei luni de mandat să intervină de trei ori în plen, să aibă trei propuneri legislative şi să adreseze o interpelare.

sursa: ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*