MApN organizează un concurs-selecție pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi”

MApN organizează un concurs-selecție pentru „Tabăra de vară pentru cercetaşi”

Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, a lansat concursul naţional pentru selecţia participanţilor la cea de-a XI-a ediţie a Taberei de vară pentru cercetaşi – „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, activitate organizată în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi Asociaţia de Caritate din Armata României „Camarazii”.

Potrivit unui comunicat al MApN, la ediţia din acest an – care se va desfăşura în perioada 9 – 16 iulie, la Predeal, cu sprijinul Statului Major al Forţelor Terestre – se pot înscrie elevii care sunt, la momentul desfăşurării concursului, în clasele VI-VII şi IX-XI. Opt locuri, din cele 42 disponibile, vor fi ocupate de tineri instituţionalizaţi din învăţământul gimnazial şi liceal, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie. Celelalte 34 de locuri sunt scoase la concurs şi sunt repartizate astfel: 16 locuri (opt echipe) pentru elevii din învăţământul gimnazial şi 18 locuri (nouă echipe) pentru elevii din învățământul liceal.

Concursul de selecţie cuprinde două etape, în cadrul acestora testându-se cunoştinţele elevilor despre Armata României, NATO şi Uniunea Europeană. În prima etapă (13 martie – 2 aprilie), echipe constituite din câte doi elevi vor trebui să completeze un formular de înregistrare şi să răspundă la 20 de întrebări tip grilă. Pentru cea de-a doua etapă (3 – 23 aprilie) se califică echipele care au răspuns corect la cel puţin 15 întrebări ale primei etape, acestea urmând să răspundă la un nou set de întrebări. În perioada 24 – 28 aprilie, juriul competiţiei va evalua răspunsurile trimise de fiecare echipă şi va întocmi clasamentul concursului avându-se în vedere punctajul obţinut.

Detaliile cu privire la organizarea taberei, condiţiile şi regulile de participare, precum şi datele de contact pot fi obţinute de pe pagina web: www.mapn.ro/tabara.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*