Caravana „Fii poliţist pentru o zi”, miercuri la Dej

Caravana „Fii poliţist pentru o zi”, miercuri la Dej

Mașini, câini poliţişti, mascați, dispozitive de detectare a explozivilor şi de dezamorsare a bombelor, tehnică din dotarea Poliţiei – toate vor putea fi admirate de copii, dar şi de cei mari, în cadrul caravanei „Fii poliţist pentru o zi”, organizată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Cluj, în perioada 17-23 martie, la nivelul subunităţilor de poliţie.

Caravana este organizată în contextul aniversării, la 25 martie (Ziua Bunei Vestiri), a 195 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române.

În cadrul caravanei va fi prezentat şi autolaboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.

Caravana se va desfăşura, între orele 09:30 -12:30, după următorul program:
Poliţia oraşului Huedin – vineri, 17 martie, Piaţa Republicii (centrul oraşului);
Poliţia municipiului Câmpia-Turzii – luni, 20 martie, Piaţa Tricolorului;
Poliţia municipiului Gherla – marţi, 21 martie, Parcul Mic;
Poliţia municipiului Dej – miercuri, 22 martie, Piaţa Bobâlna;
Poliţia municipiului Turda – joi, 23 martie, centrul municipiului, zona pietonală.

Echipajele poliţiei rutiere vor fi prezente în fiecare zi, iar cu sprijinul piloţilor de la Napoca Rally Academy, simulatorul de centură de siguranţă va sta la dispoziţia vizitatorilor pentru a simţi cât de important este portul acesteia în caz de accident rutier – a precizat comisar de Poliţie Gina Pop, într-un comunicat remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*