6.766 de intervenţii ale pompierilor, într-o săptămână

6.766 de intervenţii ale pompierilor, într-o săptămână

Pompierii militari au derulat în perioada 13 – 18 martie, 6.766 intervenţii la nivel naţional, salvatorii fiind solicitaţi la 803 misiuni de stingere a incendiilor, 5.316 acţiuni SMURD (5.298 pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă şi 18 misiuni de descarcerare), respectiv 647 pentru deblocare/salvare şi protecţie a comunităţilor. De asemeni, 5.253 persoane au fost asistate medical de către pompierii care încadrează echipajele de prim-ajutor calificat şi terapie intensivă mobilă, iar alte 141 persoane aflate în dificultate au fost salvate din medii ostile vieţii – informează Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), printr-un comunicat remis presei.

Conform aceluiaşi document, în perioada amintită, inspectorii de prevenire au continuat activităţile de îndrumare şi control, pe linia respectării măsurilor de apărare şi stingere a incendiilor, la instituţii publice şi operatori economici din diverse domenii de activitate (comerţ, alimentaţie publică, turism, de agrement etc.). Personalul specializat a desfăşurat 936 controale la nivel naţional, în urma cărora au fost aplicate 2.448 sancţiuni contravenţionale (266 amenzi şi 2.182 avertismente), în cuantum de peste 302.900 lei.

În aceeaşi pertioadă, la nivel naţional s-au realizat peste 1.000 acţiuni pentru educarea preventivă, pregătirea şi verificarea adoptării măsurilor de protecţie a populaţiei privind modul de comportare specific tipurilor de risc. Totodată, inspectorii de prevenire au continuat analizarea documentaţiilor necesare acordării avizelor şi autorizaţiilor de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

Concomitent cu activităţile de control asupra respectării normelor de apărare împotriva incendiilor, pompierii din cadrul subunităţilor operative de intervenţie au efectuat 1.510 acţiuni de recunoaştere în teren, pentru a stabili modul de intervenţie în cazul producerii unor eventuale situaţii de urgenţă.

Sirse: ziarulfaclia.ro, IGSU Cluj

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*