Municipiul Cluj-Napoca va avea un centru de transplant

Municipiul Cluj-Napoca va avea un centru de transplant

Consilierii municipali vor analiza, în şedinţa de astăzi a Consiliului Local, proiectul privind aprobarea Planului Urbanistic de Detaliu (PUD) a unui centru de transplant – imobil prevăzut cu subsol, parter şi trei etaje -, precum şi un parking auto.

Investiţia făcută la iniţiativa Institutului Oncologic urmează să fie construită pe strada Rebublicii, nr. 43-36, respectiv la intersecţia străzilor Republicii cu Ion Creangă. Centrul de transplant va fi situat în incinta Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuţă”, pe latura vestică a proprietăţii, la limita cu Clinica de Neuro-Psihiatrie, pe un teren cu o suprafaţă de 18.060 meri pătraţi. Parkingul suprateran va fi construit în mijlocul curţii spitalului şi va avea mai multe nivele.

Potrivit proiectului, documentaţia reglementează amplasarea pe parcelă a două corpuri de construcţie, unul pentru parking – cu înălţimea maximă de 16 metri -, şi unul pentru Centrul de transplant – cu retragerea de minimum 2 metri faţă de limita vest şi 6 metri faţă de limita posterioară. Accesul auto ar urma să fie asigurat atât din strada Ion Creangă, cât şi din strada Republicii.

Ţinând cont de natura investiţiei, PUD-ul va avea o valabilitate de cinci ani, se precizează în proiect.

Menţionăm că PUD-ul a fost avizat favorabil în şedinţa Comisiei tehnice de amenajare a teritoriului şi urbanism din data de 11 noiembrie 2016, certificatul de urbanism fiind emis anul trecut, pe 1 august. De asemenea, în noiembrie anul trecut, la Primărie a fost organizată o dezbatere cu beneficiarii şi vecinii, în urma căreia nu s-a înregistrat nici o sesizare.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*