GFR lansează programul  „Femei, mecanic de locomotivă: şanse egale în profesii feroviare”

GFR lansează programul „Femei, mecanic de locomotivă: şanse egale în profesii feroviare”

Compania Grup Feroviar Român (GFR) a anunţat lansarea programului “Femei, mecanic de locomotivă: şanse egale în profesii feroviare”, dedicat pregătirii şi ulterior a angajării în companie a femeilor pe postul de mecanic de locomotivă.

“Acest program este primul dintr-o serie acțiuni inițiate de către GFR pentru a deschide femeilor drumul către o meserie destinată, până acum, exclusiv bărbaților. Înainte să lansăm acest program, am avut o analiză detaliată a locurilor de muncă pe care GFR le poate oferi femeilor. Toate aceste aceste posturi oferă salarii cu mult peste un salariu mediu pe economie. Programul este la început, ne vom concentra și pe colaborarea cu Agențiile Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă. Vrem, de asemenea, să găsim și alte soluții de finanțare a acestui program, dar, în cazul în care nu găsim, îl vom finanța noi singuri”, a declarat Sorin Chinde, director general al GFR.

Profesia de mecanic de locomotivă este una de nişă, iar obiectivul GFR este de a facilita femeilor accesul la această profesie, care poate fi una stabilă. Cursul de calificare se desfășoară pe durata a 9 luni, după care urmează un stagiu intern de 7 luni, după care se vor obține diverse calificări. Salariul oferit variază între 2.200 – 2.500 lei, plus alte sporuri.

“Ne confruntăm cu o problemă în industria feroviară, aceea că găsim cu greu tineri dornici să lucreze în calea ferată. Se recrutează tot mai greu forță de muncă în acest domeniu, astfel că acest program vine în sprijinul pieței muncii. Programul dispune de un număr de 79 de locuri”, a precizat Octavian Ionescu, director Resurse Umane al GFR.

GFR este o companie cu capital românesc, 100% privat, și este lider național al transporturilor feroviare de produse petroliere. În prezent, peste 15% din trafic este internațional. GFR exploatează un parc de 16.500 de vagoane și 380 locomotive și are 2700 de angajați.

ziarulfaclia.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*