„Lumea Piticilor” a intrat „În lumea minunată a poveștilor”!

„Lumea Piticilor” a intrat „În lumea minunată a poveștilor”!

La Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Piticilor” din Dej s-a desfășurat joi, 23 martie, etapa finală a Concursului regional de desene: „În lumea minunată a poveștilor”. Dedicat preșcolarilor și cadrelor didactice din învățământul preșcolar, activitatea face parte din proiectul educativ „Educație prin artă în grădiniță”, ediția a III-a, cuprins în Calendarul Activităților Educative CAER 2017, la poziția 101.
 
Scopul proiectului este acela de a stimula interesul cadrelor didactice pentru utilizarea unor strategii inovatoare în cadrul activităţilor desfăşurate cu copiii, în vederea îmbunătăţirii calităţii educaţiei prin artă, consolidând totodată deprinderile și abilitățile necesare pentru efectuarea unor lucrări de desen, pictură sau colaj. Nu în ultimul rând, de a aprofunda cunoștințele cu privire la personajele şi mesajele transmise de poveşti.

Activităţile din cadrul Domeniului Estetic și Creativ şi din cadrul Domeniul Om şi Societate stimulează creativitatea şi expresivitatea, cultivă sensibilitatea şi capacitatea de a cunoaşte şi înţelege frumosul din natură, artă şi viaţă socială. Prin aceste forme de activităţi se vorbește sufletului, imaginaţiei, simţurilor, iar pentru ca imaginaţia să se vadă, totul trebuie îmbrăcat în formă şi culoare, pentru a atrage copilul.

În cadrul proiectului educativ s-a desfășurat și simpozionul pentru cadrele didactice din învățământul preșcolar prin intermediul căruia s-au împărtășit exemple de bună practică în ceea ce privește activitatea integrată din grădiniță.

Și, deoarece această unitate de învățământ preșcolar este o lume minunată din povești, cadrele didactice din Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Piticilor” au pictat pe pereții interiori ai instituției cu scene din diferite povești,  realizând o atmosferă de basm pentru cei mici.

Mihaela Tămaș
Director, Grădinița cu Program Prelungit „Lumea Piticilor”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*