IPJ Cluj a primit drapelul unităţii şi emblema distinctivă

IPJ Cluj a primit drapelul unităţii şi emblema distinctivă

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Cluj a primit vineri, din partea Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), drapelul unităţii cu noua stemă a României, care include acvila de aur încoronată, fiind primul din ţară căruia i s-a înmânat drapelul cu însemnul de stat adoptat anul trecut.

Evenimentul festiv a avut loc în Parcul Mare din Cluj, pe esplanada din fața Casinoului, în acompaniamentul Fanfarei Diviziei 4 Infanterie Gemina. Cu acest prilej a avut loc și vernisarea unei expoziții foto cuprinzând instantanee din activitatea IPJ Cluj.

„Este unul dintre cele mai importante momente din existenţa unei unităţi şi reprezintă un simbol al onoarei câştigate, al curajului predecesorilor, dar şi al legământului pe care fiecare dintre dumneavoastră l-aţi făcut pentru apărarea tezaurului naţional”, a declarat, cu ocazia înmânării drapelului, reprezentantul IGPR, comisarul şef Antonio Iacob Cioban.

La rândul său, comandantul IPJ Cluj, comisarul şef Ciprian Miron, a declarat presei: „Ziua în care ţi se înmânează drapelul unităţii este cea mai importantă zi pentru istoria unei unităţi sau subunităţi militare sau civile. (…) În acelaşi timp, avem şi emblema distinctă a IPJ Cluj, ea va fi purtată de poliţiştii noştri pe uniformă, va fi cusută pe mânecă, exact aşa cum este cusută emblema Poliţiei Române. Suntem mândri că avem însemnele noastre şi nu putem decât să dăm asigurări tuturor că o să avem grijă de ele şi că le vom onora cu activităţile şi rezultatele noastre”, a spus Ciprian Miron.

În cadrul ceremoniei de înmânare a drapelului a avut loc o slujbă religioasă şi o defilare cu noul drapel. Printre participanţi la eveniment s-au numărat prefectul Gheorghe Vuşcan, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, mitropolitul Andrei Andreicuţ, episcopul greco-catolic Florentin Crihălmeanu, fostul ministru de interne Ioan Rus, precum şi foşti comandanţi ai IPJ Cluj.

sursa: agerpres.ro
foto: cotidianultransilvan.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*