Maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite pe teritoriul României

Maşini date în urmărire în Spaţiul Schengen, găsite pe teritoriul României

În ultima săptămână, poliţiştii români şi partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au depistat 637 de persoane, 130 de autovehicule, 14 documente și 8 plăcuțe de înmatriculare ce făceau obiectul unor semnalări introduse în Sistemul Informatic Schengen, se arată într-un comunicat dat presei de IGPR. Aproape 100 de maşini au fost găsite pe teritoriul României.

În urma schimbului suplimentar de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române, în perioada 17 – 24 martie, au fost localizate, pe teritoriul ţării noastre, 426 de persoane care fac obiectul unor semnalări în S.I.S. (Sistemul Informatic Schengen), transmite IGPR.

Poliţiştii români au pus în aplicare 20 de mandate europene de arestare, au depistat 167 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 12 persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 98 de autovehicule ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate un document, 8 plăcuțe de înmatriculare și 4 certificate de înmatriculare.

Totodată, 211 persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de date şi informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 43 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 14 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar 7 persoane erau semnalate de autorităţile române, ca fiind dispărute.

Partenerii din statele membre au identificat 32 de autovehicule şi 9 documente căutate de autorităţile române, în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*