Cerc pastoral-misionar în Parohia Ortodoxă Dej II

Cerc pastoral-misionar în Parohia Ortodoxă Dej II

La Biserica Parohiala „Adormirea Maicii Domnului„ Dej II, păstorită de preoții Ioan Bolbos și Emil Sabadîș, a avut loc duminică, 26 martie, întâlnirea preoților din Cercul pastoral-misionar Dej, avându-l alături pe protopopul Ioan Buftea, iar ca invitat pe Preacuviosul Ieromonah Arsenie, de la Mănăstirea „Ștefan Vodă„ din comuna Vad. Alături de preoții Protopopiatului Dej, la Sfintele rugăciuni au luat parte numeroși credincioși de la parohiile de jene, precum și oficialități locale.

Începând cu orele 16,00 a fost săvârșită Vecernia urmata de Slujba Sfântului Maslu, cuvântul de învățătură fiind rostit de Precuviosul Arsenie , care a vorbit despre credință ca trăire, pentru întâmpinarea Sărbătorilor Pascale.

Momentul special al acestui eveniment l-a constituit prezența tinerilor din LTCOR – Filiala Dej, care, însoțiți de Preacuviosul Ieromonah Grigorie Benea de la Mănăstirea Nicula, au organizat în biserică o expoziție de icoane, cu vânzare, în scop caritabil.

Alături de ei au expus și copiii din grupa de cateheză a parohiei, din lucrările de artă plastică pregătite pentru Concursul Național „Icoana și Școala mărturisirii”, lucrări ce fac parte din cu proiectul „Să fim icoane vii ale credinței ortodoxe”.

O întâlnire de binecuvântare și de mărturisire la mijlocul Postului, în urcușul spre Înviere, a întregii comunități euharistice dejene, la sfârșitul căruia, credincioșii au fost unși cu untdelemn sfințit.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*