Vicepremierul Constantin a rămas fără sprijinul ALDE

Vicepremierul Constantin a rămas fără sprijinul ALDE

Biroul Politic Central al ALDE a votat, duminică, retragerea sprijinului politic pentru vicepremierul Daniel Constantin, cu 86 de voturi „pentru” şi 12 „împotrivă”, propunerea fiind făcută de senatorul Dan Popescu.

Totodată, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Graţiela Gravrilescu, a fost votată pentru a asigura interimatul la Ministerul Mediului, iar liderul grupului senatorilor ALDE, Viorel Ilie, pentru a ocupa funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul, propunerile urmând să fie comunicate, luni, în cadrul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Daniel Constantin a calificat decizia ALDE drept nestatutară şi ilegală, spunând că mingea e acum în terenul preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, şi premierului Sorin Grindeanu şi l-a criticat pe colegul său de coaliţie, Călin Popescu Tăriceanu, pentru modalitatea în care a luat deciziile în cadrul ALDE, de-a lungul timpului.

Constantin a precizat că îşi va da demisia dacă premierul Sorin Grindeanu îi va cere acest lucru şi că nu intenţionează să alcătuiască, alături de Victor Ponta, o nouă formaţiune politică. La rândul său, Tăriceanu l-a numit pe Daniel Constantin „cântăreţ pe faţă al sistemului şi al binomului” şi a precizat că s-a abţinut de la vot şi că situaţia nu pune în pericol coaliţia de guvernare.

sursa: gandul.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*