„Ziua Voluntarilor Mici”, în comuna Mica

„Ziua Voluntarilor Mici”, în comuna Mica

Cadrele didactice, elevii și părinții Școlii Gimnaziale Nireș și Școlii Primare Sânmărghita, avându-i alături pe reprezentanții Primăriei Mica și ai Ocolului Silvic Dej, au participat astăzi, 1 aprilie, la o acțiune de împădurire, în cadrul proiectului „Ziua bună! Ziua voluntarilor Mici”, inițiat de Asociația Tășuleasa Social.

Acțiunea desfășurată în parteneriat cu Ocolul Silvic Dej și Primaria Mica, a fost un succes, iar ziua petrecută în aer liber și la soare, mai mult decât minunată! Felicitări copiilor, care în mod sigur vor fi mai responsabili în viitor, vis-a-vis de „aurul verde” al pădurilor, decât se dovedesc în prezent adulții.

Asociaţia Tăşuleasa Social-Filiala Cluj, în colaborare cu Instituția Prefectului Județul Cluj, a organizat în această sâmbătă, a treia ediţie a proiectului, în cadrul căruia au avut loc, simultan, în peste 70 de locaţii, acţiuni de împădurire în judeţele Cluj, Bistriţa-Nasăud, Mureş, Maramureş şi Sălaj. În judeţul Cluj s-au plantat 7455 puieţi cu sprijinul a 3452 elevi din 23 de unităţi administrativ-teritoriale.

„Acţiunile sunt organizate de către şcolile care au participat la acţiunea Camionul de Crăciun 2016. Beneficiarii care au primit daruri, în cadrul acestui proiect anul trecut în luna decembrie, au plantat împreună cu reprezentanţii asociaţiei un arbore pentru fiecare cadou primit, în scopul implicării copiilor în acţiuni de voluntariat” se preciza într-un comunicat al prefecturii clujene, remis presei.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*