Fotografia digitală, explicată de un profesionist elevilor din Chiuiești

Fotografia digitală, explicată de un profesionist elevilor din Chiuiești

În orice domeniu începutul este întotdeauna dificil, dar mai ales dacă e vorba de fotografia digitală și nu primești nici un ajutor. Ce este expunerea? Cum fac să expun cât mai corect? Cu ce mă ajută diafragma și cum îmi poate transforma rezultatul? Când pot folosi sensibilitatea ISO și de ce este necesară? Cum modifică balansul alb rezultatul fotografiei? Care sunt regulile de compoziție la realizarea efectivă a fotografiei, moment în care imaginația are un rol foarte important?

Pentru a răspunde la asemenea întrebări, vineri, 31 martie 2017, în cadrul Programului Național ”Săptămâna altfel”, la Școala Gimnazială Chiuiești, județul Cluj a fost invitat fotograful profesionist CLAUDIU GURALIUC de la ”ARTIZAN-STUDIO”din Cluj-Napoca.

Domnia sa a organizat activitatea cu elevii de la Școala Gimnazială Chiuiești pe ateliere. Au fost prezentate componentele unui aparat foto DSRL,tipurile de fotografii, expunerea la lumină, editarea fotografiilor, tehnicile de fotografiere, cum funcționează o dronă cu cameră video atașată.

Elevii au lucrat pe ateliere, au pus întrebări, au primit răspunsuri clare și concise, iar la final au făcut fotografii, cele mai reușite fiind printate.
A fost o activitate atractivă, plăcută și utilă, mult apreciată de elevi și profesori.

Mulțumim domnului Claudiu Guraliuc pentru că a acceptat invitația noastră și pentru activitatea profesionistă realizată cu elevii, precum și domnului profesor Pop Adrian Grigore de la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca care a mijlocit această invitație.

Felicitări tuturor celor implicați într-o astfel de activitate, plăcută și deosebit de eficientă!

Prof. Giurgiu Radu-Florin,
Coordonator de proiecte și programe educative la Școala Gimnazială Chiuiești

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*