Trei mii de autoturisme care să transporte pacienții din zone  izolate, la medici

Trei mii de autoturisme care să transporte pacienții din zone izolate, la medici

Ministerul Sănătății intenționează să achiziționeze 3.000 de autoturisme de transport medical, un program-pilot prin care vor fi cumpărate primele 100 de mașini urmând a se finanța printr-un program al Băncii Mondiale, potrivit ministrului Florian Bodog, citat de Agerpres.

„Dorim să achiziționăm 3.000 de autoturisme de transport medical, nu le spun ambulanțe, care să facă acest lucru – să transporte pacienții din zonele sărace, din zonele izolate, să îi transporte la ambulatoriile de specialitate, la medicii de familie, dar pentru asta trebuie să acordăm o atenție deosebită medicinei primare. Trebuie să creștem finanțarea acordată medicinei primare și suntem determinați să o facem și o vom face. În același timp, trebuie să creștem dotarea cabinetelor medicilor de familie”, a declarat, într-o conferință de presă, ministrul Sănătății.

El a adăugat că primele 100 de astfel de autoturisme vor fi cumpărate printr-un program al Băncii Mondiale.

„Pentru aceste mașini, toată lumea se întreabă de unde vor fi finanțate, pentru că nu apar în bugetul Ministerului Sănătății. Am găsit o soluție prin Banca Mondială și va fi un program-pilot, cu 100 de mașini. Ele vor fi mașini de transport, cel mult cu asistent medical, care poate veni de la centrul de asistență comunitară sau poate veni de la un cabinet de medic de familie, însă practic vom lua pacienții și îi vom duce la facilități medicale”, a explicat Bodog.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*